Diabetes Words – безплатната апликация за хора с диабет и техните близки, вече и на български език

You are here

Diabetes Words – безплатната апликация за хора с диабет и техните близки, вече и на български език

На 18 декември 2021г. пред аудиторията на YouTube канала на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет се състоя официалното представяне на българската версия на приложението за хора с диабет и техните близки Diabetes Words.

Diabetes Words представлява изключително ефективен инструмент за попълване на информационните дефицити на новодиагностицираните с диабет хора. Апликацията е разработена съвместно с пациенти и е подходяща и за близките на хора с диабет. Тя предоставя полезна информация на достъпен език и е безценен помощник в разбирането на диагнозата „диабет“ и начините за пълноценен живот с диабет.

Diabetes Words, която отговаря на всички пациентски въпроси за диабет тип 2, вече е налична за сваляне на смартфони и таблети от App Store и Google Play.

С тази инициатива на Сервие България – да адаптира приложението и да го направи достъпно за българските пациенти с диабет - фармацевтичната компания за пореден път подава ръка на диабетноболните и затвърждава позицията си на лидер в грижата за диабета.