You are here

Открийте страхотната работа на детските сърдечни хирурзи в центъра Cuomo в Дакар!

Детският кардиологичен център Куамо в Дакар вече има възможността да помогне на децата в Сенегал и Западна Африка в тяхната борба за живот.

В рамките на партньорството между Mécénat Servier и The Cuomo Center в Дакар (Сенегал), подписано през 2016 г., сенегалските здравни специалисти са получили шест месеца цялостно обучение в болницата в Хо Ши Мин, световен център за върхови постижения за специфични видове открити сърдечни операции на деца. Целта е самостоятелно да се лекуват болните африкански деца. Центърът е оборудван с иновативни съоръжения и най-оптималните съоръжения за хирургични интервенции.

След успеха на първата операция на 16 януари 2017 г. са осъществени 132 операции на деца със сърдечни заболявания. Открийте действията и ежедневието на тези хирурзи, които Сервие гордо подкрепя.

Центърът за детски кардиологичен център Cuomo в Дакар е място за грижи за деца със сърдечни заболявания, както и място за обучение на сенегалски медицински екипи. Това е истинският израз на амбицията, споделена с "La Fondation Cuomo" (финансиране), "La Chaîne de l'Espoir" (ръководител на проекта), Fann University Hospital (Dakar) и сенегалското Министерство на външните социални въпроси и здравеопазването.
В продължение на 50 години Сервие предприе редица инициативи, за да отговори на нуждите на местните общности. Този проект допринася и за постигането на действията на Mécénat Serviers, включително създаването на своя фонд за наследство през 2016 г.